I meni se to može dogoditi

Projektom „I meni se to može dogoditi“ Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije želi postaviti preduvjete snažnije integracije osoba s invaliditetom i to utjecanjem na svijest mladih.

Kroz šest predavanja u srednjim školama u Imotskom, Makarskoj, Sinju i Splitu cilj nam je osvijestiti srednjoškolsku populaciju na probleme i potrebe s kojima se svakodnevno susreću osobe s invaliditetom.

Želja nam je potaknuti promjenu percepcije mladih o osobama s invaliditetom kako bi na taj način postavili preduvjete demokratskog, tolerantnog društva u kojemu će se osobe s invaliditetom moći ostvariti kao ravnopravni i jednakovrijedni građani.

Očekivali smo, a sada nam se čini da smo i uspjeli unaprijediti stavove srednjoškolaca o ljudskim pravima i mogućnostima osoba s invaliditetom te da smo ih potaknuti na poštivanje svake različitosti, povećali razinu tolerancije i uspjeli potaknuti smanjenje diskriminacije.

Predavanja su održana u slijedećim srednjim školama:

  • Škola za dizajn grafiku i održivu gradnju – Split
  • Nadbiskupijska klasična gimnazija don Frane Bulić – Split
  • III Gimnazija – Split
  • Ekonomska škola Imotski
  • Fra Andrija Kačić Miočić Makarska
  • Ban Josip Jelačić Sinj

Učenici su ispunili anketu, a mi smo dobili zanimljive odgovore.


Snimili smo i video materijal, a kako se uvijek kaže da slika govori tisuću riječi, slobodno ga pogledajte.Projekt I meni se to može dogoditi financirali su:
Zagrebačka banka
Ministarstvo socijalne politike i mladih
Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta


Multimedija