7. listopad 2011.

U Zadru održano završno javno događanje

U Zadru je 30. rujna održano završno javno događanje u sklopu projekta „Što bi dao da si na mom mjestu?“ koji provodi Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije u partnerstvu s Udrugom za razvoj civilnog društva i poboljšanje kvalitete življenja „Srma“.

U Zadru održano završno javno događanje

Projekt financira Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj, a do sada je održano deset javnih događanja u gradovima diljem Dalmacije.

Na Narodnom trgu u Zadru, građani i turisti imali su priliku informirati se o projektu, o pravima osoba s invaliditetom ali i nacrtati nešto rukom kojom inače ne pišu, sve kako bi na trenutak osjetili kako je to kada osoba s invaliditetom nešto želi napraviti a fizički nije u mogućnosti.
Javnom događanju pristustvovali su i članovi Udruge osoba s invaliditetom zadarske županije koji su istaknuli neke osnovne probleme osoba s invaliditetom u Zadru te spomenuli koji se sve aktivnosti provode kako bi se život osoba s invaliditetom učinio boljim.

Završna faza projekta je izrada stripa koji će prikazivati četiri osobe s invaliditetom različitih generacija u svakodnevnim životnim situacijama. Cilj stripa je senzibilizirati mlađu populaciju građana na potrebe, prava i mogućnosti osoba s invaliditetom.

Podijeli članak: