21. prosinac 2011. UTIM Prijatelj

Projekt “Prozor u svijet”

Projekt “Prozor u svijet”
Udruga osoba s invaliditetom PRIJATELJ Metković započela je sa provođenjem projekta Prozor u svijet kojeg financira Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa.
Intervjuirajući svoje članove udruga Prijatelj je zaključila kako je najveći problem osoba s invaliditetom upravo neinformiranost.

Projekt „Prozor u svijet“ ima za cilj osigurati pristupačnost informacija osobama s invaliditetom preko računala koje bi za takvu osobu uistinu bio prozor u događanja u zemlji i svijetu, ali u isto vrijeme i mogućnost komunikacije s osobama, udrugama i institucijama koje im u određenim situacijama mogu biti od velike pomoći. Projekt omogućava da se 10 osoba s invaliditetom (70% – 100%) umreži i poveže s Udrugom, da se među njima uspostavi veza uživo i da se tako pomogne u upoznavanju i riješavanju njihovih životnih problema. Projekt podrazumijeva provođenje edukacije za 10 volontera i 10 osoba s invaliditetom za rad na računalu, dakle pisanje tekstova, izrada tabličnih kalkulacija i multimedijalnih prezentacija (paket Microsoft Office), te korištenje Interneta kako bi članovi Udruge bili bolje informirani u svakom smislu odnosni na praćenje vijesti, sudjelovanje na forumima i internetskim grupama te komuniciranje s prijateljima, rodbinom i/ili kolegama iz Udruge putem e-pošte, pa i sudjelovanje u kreiranju sadržaja web stranice Udruge. Na taj način pružio bi im se osjećaj pripadnosti i korisnosti, a sami članovi bi uz praktičan rad i savjetovanje mentora dodatno utvrdili svoje novo stečene vještine rada na računalu.
Podijeli članak: