29. ožujak 2012.

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA SVJESNOSTI O AUTIZMU

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA SVJESNOSTI O AUTIZMU

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježava se 2. travnja, a ove godine se obilježava i petnaesta godišnjica Podružnice Split Centra za autizam Zagreb. Udruga za autizam – Split će, kao i većina drugih sličnih udruga u Hrvatskoj, 30. ožujka obilježiti Svjetski dan svjesnosti o autizmu. I ove godine ova manifestacija je pod pokroviteljstvom predsjednika RH, gospodina Ive Josipovića, a na lokalnoj razini pod dodatnim pokroviteljstvom Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Udruga za autizam-Split i Centar za autizam će tom prigodom izložiti i prodavati radove polaznika Centra za autizam u Marmontovoj ulici (od 9-13 sati), te ispred Splitsko-dalmatinske županije, Domovinskog rata 2 (od 10,30-12,30). Od prikupljenih sredstava kupit će se uvijek potrebna didaktička oprema za Centar za autizam.

Polaznici Centra će i zapjevati uz pratnju djelatnika.

Gosti koji će se pridružiti Udruzi pružit će ruke prijateljstva djeci i zajednički točno u 12 sati pustiti balone istovremeno kada će to napraviti i u Rijeci, Puli, Osijeku, Novoj Gradiški, Zadru, Dubrovniku i Karlovcu.

Pozivamo sve da se pridruže i da barem na trenutak pokažu pažnju i razumjevanje.

U Hrvatskoj ima 8 000 autista kojima je potrebna pomoć.

Podijeli članak: