22. svibanj 2012.

Nevidljive priče na MAFEST-u

Nevidljive priče na MAFEST-u

U organizaciji Makarskog festivala stripa, u četvrtak 24.05.2012. s početkom u 17 sati održat će se tribina pod nazivom Nevidljive priče.

Nevidljive priče su strip autora Ivana Svaguše i Maje Karačić koji prikazuje živote 4 osoba s invaliditetom, različite dobi u svakodnevnim životnim situacijama. Kroz strip Nevidljive priče želja je bila potaknuti mlađu populaciju građana na promišljanje o oosbama s invaliditetom. Cijela misao vodilja stripa sažeta je u jednoj rečenici koju su autori napisali u predgovoru:

„Život se događa i dok ga ne gledamo, iza leđa, dok spavamo i dok smo zaokupljeni zatupljujućom rutinom. U ovom smo stripu pokušali prikazati priče koje se svakodnevno odvijaju iza naših leđa, te dopustiti tim pričama da se odvijaju i kada čitanje ovog stripa završi.“

Tribinu će voditi Ivan Svaguša i Maja Karačić te predsjednik Mreže Ante Raos, a održat će se u "Bounty" lounge bar-u (Žuta kuća, centralna gradska plaža u Makarskoj)

Raspored događanja ovogodišnjeg MAFEST-a pogledajte ovdje.

Strip je izrađen u sklopu projekta Mreže udruga sooba s invaliditetom Dalmacije pod nazivom Što bi dao da si na mom mjestu, a kako je do sada bilo više izdanja stripa, do sada su ga financirali:

Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj

Vladin ured za udruge

Ministarstvo socijalne politike i mladih

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa

Zagrebačka banka

Podijeli članak: