23. svibanj 2012.

Zagrebački Imoćani donirali 100 tisuća kuna Udruzi osoba s invaliditetom iz Imotskog

Zagrebački Imoćani donirali 100 tisuća kuna Udruzi osoba s invaliditetom iz Imotskog

Na prigodnoj svečanosti, u srijedu je u prostorijama Udruge osoba sa invaliditetom Imotske krajine, toj udruzi uručena donacija od 100 tisuća kuna. Donacija je prispjela od organizacijskog odbora humanitarne priredbe „Imota u Lisinskom“, koju već treću godinu za redom organiziraju entuzijasti Imoćani, koji žive i rade u Zagrebu. Donaciju je predsjedniku udruge osoba s invaliditetom Josipu Biliću Pavlinoviću, uručio predsjednik organizacijskog odbora Imote u Lisinskom, Leonard Topić.

„Moram priznati, da su nam mnogi pojedinci i udruge pomagali i da nam je svaki dar vrlo vrijedan,no istaknuo bi da je ovo i najveća donacija do sada pristigla na ime naše udruge. Ona je utoliko vrijedna, ne samo iznosom od 100 tisuća kuna,već i načinom na koji su ti naši dobri ljudi u Zagrebu, to i realizirali. Prikupiti toliki novac, a još k tome i dobro organizirati cijeli događaj u kultnoj dvorani, zaslužuje svaku pohvalu. Ovaj novac će nam dobro doći, kako za uređenje lifta za stopostotne invalide, tako i za naše svakodnevne djelatnosti. Hvala našim Imoćanima u Zagrebu, jer u samo tri godine putem organizacije Imota u Lisinskom prikupiti 600 tisuća kuna i pokloniti ih za dobro Imotskog i Imotske krajine, silno je vrijedno pažnje“, istaknuo je Josip Bilić Pavlinović.

„ Nismo mnogo dvojili gdje s prikupljenim novcem, jer znamo da je Udruga osoba s invaliditetom najorganiziranija i najuspješnija udruga u Imotskom. Uostalom, oni upošljavaju 19 ljudi, a većina njih radi s djecom koja imaju poteškoće u razvoju. Svaka kuna je njima zlatna vrijedna i mi smo ponosni što smo, a nakon podmirivanja svih troškova uspjeli osigurati 100 tisuća kuna toj udruzi“, izjavio nam je predsjednik Imote u Lisinskom Leonard Topić. - Zahvaljujemo svim pokroviteljima, svim izvođačima koji su nastupili i svim ostalima koji su na bilo koji način pomogli da se ova tradicionalna manifestacija održi. Treba napomenuti da je prve godine donacija sa ove manifestacije uručena djeci s posebnim potrebama u Imotskom i Centru za rehabilitaciju u zagrebačkoj Dubravi. Druge godine 300 tisuća kuna utrošeno je za kupnju vrijednih uređaja za imotsko rodilište, a koji se sada koriste u jedinici Hitne medicine. „I ove godine idemo u organizaciju i sigurno će i nova donacija ići u prave ruke“, izjavio nam je Topić koji je na kraju dodao da se posebno zahvaljuje svojim suradnicima, članovima Organizacijskog odbora Imote u Lisinskom koji svake godine odvoje dva tri mjeseca za organizaciju ove manifestacije.

preuzeto sa www.radioimotski.hr

Podijeli članak: