4. srpanj 2012.

Donacija Udruzi roditelja djece sa smetnjama u razvoju 'Sunce'

Donacija Udruzi roditelja djece sa smetnjama u razvoju 'Sunce'

Posebno svečarski bilo je 3. srpnja za Udrugu roditelja djece sa smetnjama u razvoju 'Sunce'. U sklopu Eurohercove akcije '20 darova za 20 godina' povodom obilježavanja 20 godina poslovanja uručena je osamnaesta donacija od dvadeset planiranih, čija ukupna vrijednost iznosi milijun kuna.

Donaciju u iznosu od 50.000 kuna za nabavu fizioterapeutskih stolova i invalidskih kolica, Olivii Prodan Ravlić predsjednici Udruge 'SUNCE', uručila je Zrinka Nuić, voditeljica glavnog Zastupstva Euroherc osiguranja Makarska. Udruga roditelja djece sa smetnjama u razvoju 'Sunce' osnovana je 1994. godine. Okuplja roditelje i djecu s teškoćama u razvoju s područja Makarskog primorja, bez obzira na dob i vrstu oštećenja. Trenutačno je u rad Udruge uključeno 56 djece i mladih s teškoćama u razvoju. Udruga kroz različite programe sustavno radi na poboljšanju kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju. Članica je Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize, Hrvatskog saveza tjelesnih invalida i mreže udruga invalida TOMS.

U svom svakodnevnom radu Udruga potiče i na razne načine pomaže roditeljima i
obiteljima s makarskog područja u što kvalitetnijem radu i življenju osoba s posebnim potrebama bez obzira na dob, stupanj ili vrstu oštećenja. Tako djeci s motoričkim i drugim teškoćama u razvoju pruža sigurno i poticajno okruženje da kao aktivni sudionici kroz zajedničko druženje i igru razvijaju vlastite potencijale. 

- Nabava novih pomagala kao što su fizioteraputski stolovi i invalidska kolica doprinijet će sveukupnom psihofizičkom razvoju djece s teškoćama u razvoju. Stoga, veliko hvala Eurohercu što se sjetio upravo nas i s ovom vrijednom donacijom uključio nas u proslavu svog dvadesetog rođendana. I u narednih dvadeset godina, u ime svih štićenika naše udruge 'Sunce', želim vam još više uspjeha, uz toplu zahvalu istaknula je Prodan Ravlić.

 

Preuzeto s liderpress.hr

Podijeli članak: