30. kolovoz 2012.

Sajam MiD

Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije u sklopu projekta SLID i putem svog klastera MiD, organizirala je prvi sajam proizvoda i usluga MiD.

Sajam MiD

Na splitskoj rivi 21.rujna sa početkom u 9 sati održao se prvi sajam proizvoda i usluga MID.

Sajam je organizirala Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije u sklopu Klastera MID i projekta SLID te se na splitskoj Rivi predstaviti 30-ak organizacija civilnog društva. Udruge osoba s invaliditetom i organizacije civilnog društva izlagale su i prezentirale svoje proizvode i usluge te na taj način prezentirale svoj rad ali i rad cijelog civilnog sektora s ciljem približavanja svog rada javnosti.

Partneri Sajma MID su Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Splitsko-dalmatinska županija i Grad Split, a sve je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH dr. sc. Ive Josipovića i ministra rada i mirovinskog sustava dr. med. Miranda Mrsića.

U sklopu Sajma MID održalo se i javno događanje u sklopu projekta SLID gdje su se svi zainteresirani mogli više informirati o projektu koji broji jedanaest partnera iz 5 zemalja jadranskog bazena. Prolaznici su imali priliku nacrtati nešto rukom kojom inače ne pišu, a sve kako bi osjetili kako je to osobama s invaliditetom kada nešto žele napravit, a tijelo „ne sluša“.

U prostorijama Hrvatske odvjetničke komore – odvjetničkog zbora Split održala se prezentacija rezultata istraživanja provednih u okviru projekta SLID u 5 zemalja Jadranskog bazena u kojemu su identificirani problemi zakonskih regulativa i potrebe institucija relevantnih u procesu zapošljavanja, obrazovanja i stručnog osposobljavanja osoba s invaliditetom

"Osobe s invaliditetom svojom kreativnošću i upornošću mogu u velikoj mjeri doprinjeti razvoju lokalne zajednice ako im se uklone postojeća okraničenja, bilo fizičke bilo psihološke naravi. Ovim Sajmom želimo potaknuti i osobe s invaliditetom i ostale strukture društva na vrijednosti koje sa sobom nosi integrirana osoba s invaliditetom" – rekao je predsjednik Mreže udurga osoba s invaliditetom Dalmacije Ante Raos.


Video

Podijeli članak: