8. kolovoz 2013.

Nova donacija Hrvata iz Amerike

15.000 dolara donacije MUOSID-u ponovno stiglo od Hrvata iz Amerike

Nova donacija Hrvata iz Amerike

Prije otprilike godinu dana, "Croatian American Charitable Foundation", "Mreži udruga osoba s invaliditetom Dalmacije" donirala je 15.000 dolara, kojim je nabavljen  Neurofeedback uređaja za Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama "Naša dica" iz Kaštela. To je ujedno bio i moj prvi kontakt  s Tomislavom Nogalom predsjednikom, te Ivicom Glavinićem i našim proslavljenim Tonijem Kukočem, članovima ovog časnog humanitarnog društva koje u Americi okuplja naše ljude, a ujedno i zaljubljenike u golf.  

Naš susret točno na obljetnicu Oluje na prostoru golf kluba Split 1700 imao je dodatnu dimenziju. Prvo stoga jer su Drago Banović i Damir Skelin koji su i prvi put bili koordinatori i preporučitelji za ovu donaciju, uspješno skrivali pravi razlog mog pozivanja na dodjelu diploma na golf turniru organiziranom povodom Oluje. A drugo, zato što je ova nova donacija, ponovno u vrijednosti od 15.000 dolara, potvrda kako je Mreža udruga osoba s invaliditetom i prije godinu dana ispunila očekivanja donatora načinom kako su sredstva iskorištena.  Ušteda od preko 2 milijuna kuna u samo godinu dana korištenja nabavljenog uređaja, mnogo govori o tome koliko roditelji djece koja boluju od autizma cijene ovu pomoć.

Kako bi i nadalje svoju misiju sustavnog, transparentnog i disperziranog humanitarnog djelovanja dokazivali i svojim aktivnostima, MUOSID če ovu novu donaciju usmjeriti ka Udruzi Prijatelj iz Metkovića kojoj će napraviti senzornu sobu za djecu sa različitim vrstama intelektualnog izazova. Za taj dio predviđeno je od 60.000,00 do 70.000,00 kn. Njenim završetkom usluge terapije biti će besplatno dostupne za sve osobe koji trebaju ovaj oblik rehabilitacije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji a i šire. Ostatak iznosa biti će usmjeren za nabavu ortopedskih pomagala za dijete sa teškim višestrukim invaliditetom, koje je uz to član obitelji koja se nalazi u teškoj materijalnoj situaciji i svaka pomoć im je važna kako bi im se pomoglo u olakšavanju njihove svakodnevnice.

Kao i do sada, ime osobe nećemo stavljati u javnost, a podatke ćemo poslati donatorima kako bi mogli provjeriti istinitost i transparentnost korištenja doniranih sredstava.

 

Predsjednik  "Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije"

Ante Raos

Podijeli članak: