26. ožujak 2014.

DRUGO LICE INVALIDNOSTI

Projekt će direktno obuhvatiti najmanje 25 osoba s invaliditetom

DRUGO LICE INVALIDNOSTI

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije u partnerstvu sa Udrugom za rehabilitaciju i edukaciju VISOKI JABLANI provodi projekt Drugo lice invalidnosti.

S ciljem unaprjeđenja mogućnosti zapošljavanja za osobe s invaliditetom motiviranjem poslodavaca za zapošljavanje i pružanje podrške osobama s invaliditetom na slobodnom tržištu rada, partneri će kroz godinu dana provedbe projekta izgraditi kapacitete samih osoba s invaliditetom i njihovih udruga za promociju talenata, kapaciteta i sposobnosti osoba s invaliditetom da konkuriraju na otvorenom tržištu rada, te organizirati široku zagovaračku kampanju za podizanje javne i institucionalne svijesti, a posebice svijesti poslodavaca o znanjima, vještinama i sposobnostima osoba s invaliditetom te društvenim koristima njihovog zapošljavanja.

Zagovaračka kampanja za zapošljavanje osoba s invaliditetom provodit će se u 6 gradova diljem Hrvatske: Dubrovniku, Zagrebu, Puli, Osijeku, Varaždinu i Splitu.

Projekt će direktno obuhvatiti najmanje 25 osoba s invaliditetom čije će sposobnosti biti prezentirane kroz 7 kratkih video filmova, on-line komunikacijsku platformu za zagovaranje zapošljavanja osoba s invaliditetom, edukaciju za osobe s invaliditetom o korištenju društvenih medija u svrhu zagovaranja i promocije, te kroz nastupe i performanse u sklopu zagovaračke kampanje koja će osobe s invaliditetom predstaviti kao „Pobjednike“ što je i slogan same kampanje.

Osobe s invaliditetom svakodnevno prkose određenim izazovima koje im društvo nesavjesno postavlja i unatoč svim barijerama koje ih ograničavaju u nastojanjima da budu ravnopravi građani ovog društva, svojom upornošću i svakodvevnom borbom dokazuju koliko mogu koristiti zajednici.

Oni su stoga, ne samo istinski promotori pozitivnog promišljanja svakog pojedinca, već prije svega pravi Pobjednici.

Projekt se financira sredstvima Europske unije, putem programa IPA IV, Razvoj ljudskih potencijala, kroz Potporu programima zagovaranja i motivacije za društveno isključene skupine koji koordinira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Ukupna financijska vrijednost projekta je 129.952,90 EUR-a, od čega je EU financira 76,46%. Na provedbi projekta surađuju lokalne udruge osoba s invaliditetom iz Dubrovnika, Vukovara i Varaždina: Udruga za savjetovanje, edukaciju i pomoć roditeljima djece sa posebnim potrebama "Poseban prijatelj" Dubrovnik, Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina i Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Vukovarski leptirići".

Predsjednik m.u.o.s.i.d-a:

Ante Raos

Podijeli članak: