15. svibanj 2014.

DLI: Pobjednica Gordana Glibo

DLI: Pobjednica Gordana Glibo
Predstavljamo vam našu sljedeću "POBJEDNICU"!

Iz Zagreba, GORDANA GLIBO, voditeljica informiranja i savjetovanja u udruzi HUPRT, diplomirana novinarka, planinarka i dječja spisateljica.

Gordana nas je sve nadahnula prekrasnim novim spoznajama. Na što je naš dežurni filozof i mislilac g. Ante Raos i napisao :):

„Ponekad nismo ni svjesni koliko možemo biti površni, koliko možemo zanemariti one prave vrijednosti, koliko propustimo pravih prilika u životu jer se uzdamo u svoje oči, jer na svijet gledamo s visoka, jer svijet ne gledamo kao nešto što je zajedničko, već kao borbu za osvajanje različitih očima dragih predmeta. Eto, upravo je to misao od jedne slijepe osobe, Gordane Glibo, koja je slučajno konstatirala kako „oni slijepi moraju znati, a mi koji vidimo se uzdamo u svoje oči“. 

Kako je to kada morate znati, kako je to kada se morate potrudit da vidite bolje nego oni koji očima vide, kako je to kada bez vida vidite bit, vidite detalje, vidite dušu, vidite sve ono za što ja i meni slični nemamo vremena? Ja to ne znam jer ja se uzdam u svoje oči. 

A toliko toga lijepog ima oko mene, toliko toga dragog želi nas dodirnuti, toliku ljubav smo propustili jer smo na nju gledali površno, toliko smo dragih trenutaka izgubili jer nismo morali znati. 

Svijet je prostrana cjelina, koja pruža utočište raznim ljepotama, a koje su povjerene čovjeku na upravljanje, čovjeku koji se uzda u svoje oči. Pokušajmo se na trenutak prisiliti i razmislite o tome kako bi to bilo kada bi smo morali znati, kad bi smo morali živjeti život uzdajući se u svoje znanje. Upitajmo se koliko bismo bili bogatijeg znanja kad bi uživali i u onim malim stvarima, koliko bi bili bogatiji kad bi smo i u cvijetu smilja prepoznali ljepotu? Koliko bi bili bogatiji kada bi na svijet i na život gledali očima znanja?“

Foto by Maksim Bašić
Podijeli članak: