1. lipanj 2014.

DLI: Sastanak u Dubrovniku

DLI: Sastanak u Dubrovniku
Također je 30. svibnja 2014. održan sastanak s Pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika Mihom Katičićem i Višom savjetnicom Upravnog odjela Mirjanom Beg.

Predstavnicima grada ukratko su prezentirani planovi za javna događanja u Dubrovniku, planirana u sklopu zagovaračke kampanje projekta Drugo lice invalidnosti. 

Pročelnik Katičić je ponudio suradnju u vidu pružanja tehničke i organizacijske pomoći kako bi se najavljena javna događanja što uspješnije realizirala. Istaknuo je kako Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika već dugi niz godina uspješno surađuje s udrugama osoba s invaliditetom te kako je u tu svrhu osnovano i Povjerenstvo za OSI Grada Dubrovnika koje svojim radom nastoji omogućiti što uspješniju integraciju OSI u sve aspekte društvenog i javnog života. Kao jedan od primjera tih nastojanja izdvojio je rad na unaprjeđenju gradske infrastrukture kako bi OSI mogle nesmetano pristupiti staroj gradskoj jezgri i raznim javnim ustanovama. Međutim, istaknuo je kako je unatoč uspješnoj uspostavi suradnje između lokalne vlasti i civilnog sektora potrebno dodatno senzibilizirati javnost kako bi se što uspješnije rješavala pitanja vezana uz zapošljavanje i inkluziju OSI.

Predstavnici Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika obvezali su se, po definiranju točnog datuma zagovaračkih aktivnosti u Dubrovniku, uputiti pozive poslodavcima, predstavnicima lokalnih vlasti i relevantnih javnih ustanova za sudjelovanje u prezentaciji; ishoditi potrebne dozvole za održavanje ulične akcije na Stradunu, odnosno drugom adekvatnom mjestu; pomoći lokalnim suradnicima iz Udruge „Poseban prijatelj“ u iznalaženju adekvatnog i prilagođenog prostora za prezentaciju i performance te angažiranju poznatih Dubrovčana (poput sportaša Mihovila Španje, Ane Sršen, Lukše Backović i dr., članova Udruge Rina Mašera koji bi prezentirali svoje likovne radove ili pjevačkog zbora Centra za rehabilitaciju Josipovac), uključujući samog gradonačelnika Grada Dubrovnika, u zagovaračke aktivnosti.
Podijeli članak: