6. lipanj 2014.

DLI: Pobjednik Stjepan Škojo

DLI: Pobjednik Stjepan Škojo
Krenuli smo prema jugu i sreli nove PROBJEDNIKE! 

Iz Splita nam dolazi mladi magistar ekonomije STJEPAN ŠKOJO. 

Stjepan boluje od tetrapareze. Od najranijeg djetinjstva, a pogotovo kroz period osnovnog i srednjeg školovanja, bori se s brojnim barijerama. Pomalo ironično, ali istinito, najviše problema su mu zadavale one tehnički najlakše rješive, arhitektonske barijere. No, to ga nije spriječilo da upiše i završi Ekonomski fakultet. 

Uporan i radišan kao malo tko od njegovih vršnjaka. Vedra duha i sa „zaraznim“ osmjehom na licu. Stjepan je ujedno dvije godine zaredom, 2013. i 2014. godine, osvojio titulu državnog viceprvaka u stolnom tenisu u svojoj kategoriji. 

Usavršio je znanje engleskog i informatike. Položio je vozački ispit, iako nije bilo lako naći instruktora s dovoljno vjere u njegove sposobnosti za uključivanje u promet. 

Stjepan je krajem 2013. godine angažiran kroz program stručnog osposobljavanja u splitskoj poreznoj upravi. Ako je itko od njegovih kolega i kolegica ikada sumnjao u sposobnosti osoba s invaliditetom, Stjepan je te sumnje, uvjerili smo se, "razbio u paramparčad".  Držimo mu fige da njegov angažman uskoro preraste u stalan posao.

Stjepan je istinski POBJEDNIK, sa životnim motom: NIKADA NE ODUSTATI JER SVE JE MOGUĆE!

Foto by Maksim Bašić
Podijeli članak: