21. lipanj 2014.

DLI: Pobjednica Ivana Nikolac

DLI: Pobjednica Ivana Nikolac
Iz malog mjesta Šarić Struga, nedaleko Ploča i Metkovića, dolazi nam IVANA NIKOLAC, PR menadžerica i organizatorica humanitarnih projekata.

Ivana je uslijed prometne nesreće ostala nepokretna od vrata na dolje.Slomljen joj je 3-4 vratni kralježak. Nakon višemjesečne rehabilitacije, vratila se kući, u malo mjesto Šarić Struga, gdje „ne postoje uvjeti za život osoba poput nje“.

Uz pomoć Udruge osoba s invaliditetom „Prijatelj“ Metković, njezinih asistenata i također kombija koji je četiri puta tjedno vozi do Udruge i radnog mjesta, uspjela je organizirati svoj život kako bi koristila sebi, svojoj obitelji i zajednici. 

Ivana se posvetila pomaganju osobama s invaliditetom; organiziranju humanitarnih projekata koji su doprinijeli razvoju programa za pružanje socijalnih usluga osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju u dolini Neretve, i šire.

„Dok mogu misliti i odlučivati ja nemam invaliditet“, kaže Ivana Nikolac

I dodaje: „Vjerujem kako na mom primjeru stanovnici naše države mogu uvidjeti da osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju mogu puno više ako im uklonimo ograničenja. Mogu biti POBJEDNICI!“

Foto by Maksim Bašić
Podijeli članak: