21. rujan 2008.

Oscar Humanosti - Dodir dobrote 2008.

Oscar Humanosti - Dodir dobrote 2008.

DODIR DOBROTE je u 2008. godini dobio i potporu PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE gosp. Stjepana Mesića. Tome je zasigurno doprinijela i vjerodostojnost pristupa kojim se Zaklada Kap za slap posvetila prikupljanju informacija o iznosima i kvaliteti disperzije davanja u humanitarne svrhe pojedinaca i poslovnih subjekata, a prema evidencijama humanitarnih udruga i svim drugim dostupnim podacima, te sistematičnoj obradi prikupljenih podataka.

Kako bi osigurali vjerodostojnost mjerenja obima, disperzije i učinkovitosti humanitarnog djelovanja dragocjena je bila pomoć inženjera i matematičara sa splitskog Građevinsko – arhitektonskog fakulteta koji su, predvođeni Dr. Nikšom Jajcem, zadane parametre uobličili u posebnu metodu izračuna koja pravično mjeri humanitarni angažman i može poslužiti kao vodilja pri dodjeljivanju nagrada najzaslužnijima.Prve laureate u 2007. godini dobiveni su analizom popisa donacija koji su pristigli od onih udruga koje si ih bile voljne dostaviti, ali i mnoštva pojedinačnih primatelja donacija koji su se javljali na telefon zaklade „Kap za slap“ i isticali svoje dobročinitelje. Svi su oni pokazali kako razumiju bit projekta „Dodir dobrote“, jer su isticanjem Dobrih ljudi koji su im pomogli u teškim životnim trenucima, na najbolji način javno iskazali svoju zahvalnost, a zahvalnost je često poticaj za mnoga nova dobročinstva.

Svi dostavljeni podaci unose se u banku podataka koja preciznim izračunom daje odgovor na pitanje… tko je od pravnih i fizičkih osoba imao u prvom redu najkvalitetniju disperziju ukupnih humanitarnih davanja u raznim područjima ( od zdravlja, djece i pomoći siromašnima , do kulture, znanosti i sporta ) , potom kolika je bila učestalost humanitarnih davanja neovisno o vrijednosti pojedinog iznosa , te koliko su ta izdvajanja bila u konkretnim sredstvima , kolika u robama , a kolika u uslugama. Tek kao četvrti parametar po važnosti, vrednuje se ukupan iznos svih donacija.

Na 2. DODIRU DOBROTE u 2008. godini po prvi put je prezentirana i KNJIGA DOBROTE koja će kasnije nastaviti svoju misiju kao zaseban humanitarni projekt Zaklade KAP ZA SLAP.

Galerija: Dodir dobrote 2008

Podijeli članak: